День Землі: як і чому його відзначають у майже 200 країнах

День Землі: як і чому його відзначають у майже 200 країнах
22.04.2024
288
Щороку 22 квітня люди по всьому світу відзначають День Землі - день, присвячений підвищенню обізнаності про екологічні проблеми та просуванню практик для збереження довкілля. З моменту свого заснування в 1970 році День Землі перетворився на глобальний рух, що нагадує нам про важливість захисту нашої планети для нинішніх і майбутніх поколінь.
 

Історія
 

День Землі сягає своїм корінням екологічного руху 1960-х років, часу, в який зростало занепокоєння щодо забруднення, вирубки лісів та іншої шкоди навколишньому середовищу. Ідея Дня Землі належить сенатору Гейлорду Нельсону з Вісконсину, який надихнувся ідеєю організувати національну "навчальну акцію" з метою просвіти громадськості щодо екологічних проблем. 22 квітня 1970 року мільйони американців вийшли на вулиці на протести, мітинги та освітні заходи, відзначаючи перший в історії День Землі.
 
Успіх першого Дня Землі призвів до створення Агентства з охорони навколишнього середовища та прийняття знакових законів про охорону довкілля. Відтоді День Землі став щорічною подією, яку відзначають мільярди людей у понад 190 країнах світу.
 
Зараз День Землі також дає можливість відсвяткувати прогрес, досягнутий у збереженні довкілля. Це час визнати зусилля екологічних активістів, науковців, політиків і пересічних громадян, які невтомно працюють над захистом планети.

 

Як відзначають
 

День Землі відзначається різноманітними традиціями та заходами, спрямованими на популяризацію дбайливого ставлення до довкілля. Зазвичай це:
 
Громадські заходи з очищення довкілля
 
Люди збираються разом, щоб прибрати сміття з парків, пляжів, річок та інших природних територій, допомагаючи поліпшити стан екосистем і захистити дику природу.
 
Посадка дерев
 
Багато заходів до Дня Землі включають ініціативи з висадки дерев для відновлення та збереження природних середовищ існування.


 
Освітні заходи 
 
День Землі - це можливість дізнатися про екологічні проблеми завдяки семінарам, лекціям, кінопоказам та іншим освітнім заходам.
 
Корисні ініціативи
 
Багато людей і організацій використовують День Землі як каталізатор для прийняття екологічних звичок і практик, таких як зменшення відходів, збереження енергії та підтримка відновлюваних ресурсів.
 

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Ліки для Ярослава

Допомагаємо разом

Ліки для Ярослава